Sylwia Kostańska
mgr dietetyki w specyficznych potrzebach żywieniowych, pasjonatka kuchni roślinnej
Zapraszam na mojego bloga:
Zakres zainteresowań dietetycznych:
- roślinna dieta przeciwzapalna wspierająca pracę nerek i wątroby,
- dietetyka w celiakii i nadwrażliwości na gluten oraz funkcjonalnych zaburzeniach przewodu pokarmowego, takich jak IBS i SIBO (m.in. dieta eliminacyjna z niskim FODMAPem, bez laktozy),
- wsparcie osób aktywnych fizycznie, także na diecie roślinnej,
- zastosowanie w procesie dietoterapii elementów psychodietetyki, fitoterapii i Medycyny Stylu Życia.
Zapraszam do kontaktu!
Parę słów o mnie:
Podstawy wiedzy medycznej zdobyłam w ramach studiów licencjackich na kierunku Dietetyka ze specjalnością poradnictwo dietetyczne Wydziału Nauk o Zdrowiu PWSZ w Koninie.
W trakcie studiów byłam członkiem Studenckiego Koła Naukowego Awokado.
Ukończyłam z wyróżnieniem studia magisterskie obszarzu dietetyki w specyficznych potrzebach żywieniowych na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, gdzie jako Członek Koła Naukowego Dietetyków:
- 2020/2021 – pełniłam funkcję Sekretarza
- 2021/2022 – zostałam Przewodniczącą
Jestem Członkiem Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej www.celiakia.pl (jako dietetyk, wolontariusz) oraz Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia.
Ukończyłam studia podyplomowe z zakresu fitoterapii i przygotowania pedagogicznego. Zdobyłam także doświadczenie w pracy z dziećmi w wieku przedszkolnym i szkolnym.

Prowadzę roślinnego bloga kulinarnego i związane z nim social media, a także tworzę treści edukacyjne dla czasopis oraz organizacji.
Współprace & Media