O mnie

Sylwia Kostańska

mgr dietetyki w specyficznych potrzebach żywieniowych, pasjonatka kuchni roślinnej

Zapraszam na mojego bloga:

Zakres zainteresowań dietetycznych:

  • roślinna dieta przeciwzapalna wspierająca pracę nerek i wątroby,
  • dietetyka w celiakii i nadwrażliwości na gluten oraz funkcjonalnych zaburzeniach przewodu pokarmowego, takich jak IBS i SIBO (m.in. dieta eliminacyjna z niskim FODMAPem, bez laktozy),
  • wsparcie osób aktywnych fizycznie, także na diecie roślinnej,
  • zastosowanie w procesie dietoterapii elementów psychodietetyki, fitoterapii i Medycyny Stylu Życia.

Zapraszam do kontaktu!

Parę słów o mnie:

Podstawy wiedzy medycznej zdobyłam w ramach studiów licencjackich na kierunku Dietetyka ze specjalnością poradnictwo dietetyczne Wydziału Nauk o Zdrowiu PWSZ w Koninie.

W trakcie studiów byłam członkiem Studenckiego Koła Naukowego Awokado.

Ukończyłam z wyróżnieniem studia magisterskie obszarzu dietetyki w specyficznych potrzebach żywieniowych na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, gdzie jako Członek Koła Naukowego Dietetyków:

  • 2020/2021 – pełniłam funkcję Sekretarza
  • 2021/2022 – zostałam Przewodniczącą

Jestem Członkiem Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej www.celiakia.pl (jako dietetyk, wolontariusz) oraz Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia.

Ukończyłam studia podyplomowe z zakresu fitoterapii i przygotowania pedagogicznego. Zdobyłam także doświadczenie w pracy z dziećmi w wieku przedszkolnym i szkolnym.

Prowadzę roślinnego bloga kulinarnego i związane z nim social media, a także tworzę treści edukacyjne dla czasopis oraz organizacji.

Współprace & Media